Preventivna stomatologija

Poliranje zuba – metod uklanjanja mekih naslaga sa zuba, specijalnim aparatom AIR-FLOW, koji izbacuje prašak pod pritiskom vazduha. Na taj način polira a ne oštećuje zube zahvaljujući obliku i veličini zrna 55µ. http://youtu.be/ZKHPP0Pc6yU

Postoji i manuelni metod poliranja zuba pomoću Purodent paste.

Fluorisanje zuba – se vrši specijalnim pastama koje se nanose na zube. Lokalna primena TOOTH MOUSSE, sa bio-razgrađujućim calcium-om i phosphat-om i gelovi sa visokom koncentracijom fluorida predstavljaju potpuno bezbolan tretman koji značajno doprinosi zdravlju zuba. Aplikacija gelova se vrši na potpuno čistim zubnim površinama, te se tretmanom postiže ugradnja fluora iz preparata u zubnu gleđ i na taj način se povećava otpornost zuba na dejstvo bakterija koje uzrokuju karijes.


Zalivanje fisura – se najcesce radi kod mlađih pacijenata, na stalnim zubima, u vremenu smene zuba.Na ovaj nacin se štite delovi zuba koji nisu završili svoj razvoj i, ujedno, se Vašoj deci olakšava pranje zuba. Naime, fisurni sistem na griznim površinama stalnih molara, pa čak i premolara, ume da bude vrlo izražen i kapljičastog oblika gde je najtanji deo u kontaktu sa površinom zuba, a deblji okrenut pulpi zuba. Da bi zaštitili prodor bakterija u ove prostore savetujemo zalivanje svih stalnih molara nakon njihovog nicanja, a ukoliko dete pokazuje izrazit stepen rizika za pojavu karijesa predložićemo Vam i eventualno zalivanje fisura na premolarima ukoliko su izražene. Zalivanje fisura vrši se najsavremenijim materijalima koji imaju mogućnost naknadnog otpuštanja jona fluora pružajući na taj način dodatnu zaštitu zdravlja zuba Vašeg deteta.

Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh